En graviditet kan vara en stor påfrestning för kroppen och det är viktigt att vi ser till att vi är väl förberedda för det när vi planerar att bli gravida. Vi ska trots allt orka med att bära och nära en annan människa i nio långa månader. Men hur kan man förbereda kroppen för en graviditet?

En graviditet är givetvis en unik upplevelse och samtidigt som du kan lida av foglossningar och viktuppgång så kan din gravida väninna gå ner i vikt och inte ha några krämpor alls. Men generellt så kan man säga att ett stort antal av tidigare gravida och nuvarande gravida vittnar om symtom som värk, viktuppgång, orkeslöshet med mera, vi kan givetvis inte alltid påverka dessa faktorer men en sund livsstil innan- och under graviditeten kan absolut ha förebyggande effekter.

Att träna och motionera mår alla bra av oavsett tillstånd och lever man ett aktivt liv med regelbunden träning och motion så ökar chanserna att kroppen kommer att orka med en graviditet och en förlossning på ett mycket bättre sätt än om man lever på det motsatta viset. Om du skulle få problem med smärtor under din graviditet så finns det bra hjälpmedel på marknaden idag och hos Graviditetskollen.nu kan du hitta allt ifrån kosttillskott till effektiva stödbälten.

Meditation och yoga är några av de senaste träningstrenderna och det har visat sig vara oerhört skonsamma och populära även bland gravida. Kanske är det en träningsform som skulle passa dig? På Youtube.com kan du hitta populära gravidyoga videor som du kan ta del av helt gratis, det ända du behöver införskaffa är en bekväm matta att sitta på, sen är det bara att köra igång.

Att vila, äta och träna är de tre viktigaste parametrarna i en människas liv och det gäller oavsett om vi är gravida eller ej, om de tre sakerna harmonierar med varandra ger vi vår kropp optimala förutsättningar för ett sunt och friskt liv.