Kanske är det cykel som är din träningsform? Alla har vi olika förutsättningar och har man inte tränat tidigare så kan cykling vara något som gör att du kommer i gång och rör på dig.

Med cykel så kan du skonsamt förbättra din kondition och få den tränings som din kropp så väl behöver. Träning och hälsa går hand i hand och det är ju din kropp som du bör ta hand om på bästa sätt. Har du inte cyklat sedan barnsben så gäller det att du skaffar dig en cykel som passar just dig. Det finns idag massor av varianter och modeller som kan passa dig. Det är väl värda den investeringen och du kommer att få mycket glädje av din cykel.

Som alltid så gäller det att inte gå ut för hårt första gångerna du ger dig ut på din cykelträning. Det finns bra träningsprogram man kan följa om man inte skapar egna träningsrundor. Du kan med fördel använda dig av någon träningsapp så du kan se dina träningsrundor och hålla koll på din träning på ett effektivt sätt. Skriv ner till en början dina rundor du gör för att kunna bestämma när det är dags att utöka dessa. I appen kan du se vilket tempo du haft de senaste cykelrundorna och när det är dags att steppa upp och öka ditt tempo.

Lycka till med din cykelträning och vi hoppas du kommer i form på ett skönt och behagligt sätt.