Alla tycker inte det är roligt att springa i löpspåret eller vara på gymmet flera dagar i veckan. Det är roligare att delta i en sport, att få känna samhörighet med en grupp och träna tillsammans med andra som sporrar dig att göra ditt yttersta varje pass. En del sporter är lågmälda och roliga men ger inte samma träningseffekt som andra. Vi tänkte därför tipsa om några sporter som ger bra helkroppsträning.

Hockey

Den bästa träningen är nog hockey. Samspel med de andra i laget är nyckeln till att vinna och du behöver vara stark och snabb. Det som ger hockey en fördel över fotboll är skridskorna och klubban. Med skridskor behöver du träna desto mer på balans och koordination. Det krävs talang för att tvärvända på ett par skridskor när pucken glider åt andra hållet. Du behöver också ha god koordination och kontroll över klubban för att trixa och styra pucken.

För att träna hockey rätt behöver du skyddande utrustning och riktigt bra skridskor, dåliga skridskor skapar sämre spelare. Hos Sticksonline kan du köpa allt du behöver för att komma igång på isen och få svettiga träningspass som garanterat utmanar hela kroppen.

Fotboll

Även här pratar vi lagsport där flera personer ska jobba tillsammans för att vinna över rivalerna. Bollkontroll är viktigt och något du kan träna själv mellan träningspass och matcher. Fotboll ger kraftiga benmuskler och uthållighet. Det är en lite billigare sport då du inte behöver lika mycket utrustning, men för dem som gillar hockey är fotboll inget substitut. Fotboll är den populäraste sporten i Sverige och vill du bara träna utan att tillhöra en förening är det lätt att skrapa ihop ett lag med andra.

Till dess att du har byggt ihop ett lag eller hittat en med en ledig plats kan du träna mycket själv. Secrets to Sports delar med sig av videos och instruktioner för de populäraste övningarna som används i flera lag oavsett ålder på spelarna.