Har du akut eller kronisk smärta så kanske akupunktur är det som kan hjälpa dig. Akupunktur som är en flera tusen år gammal behandlingsmetod hjälper än idag väldigt många med olika typer av problem. Naprapatlandslaget använder sig både av akupunktur och andra metoder för att behandla en lång rad olika symptom.

Vad är egentligen akupunktur?

Akupunkturen kommer ursprungligen från traditionell kinesisk medicin och det är en flera tusen år gammal metod. Den metod som används i västvärlden idag har man utvecklat vidare från den kinesiska och de skiljer sig åt lite. Framför allt använder man metoden mot smärta men den kan också hjälpa mot andra besvär. Att akupunktur lindrar smärta beror på att metoden stimulerar kroppens eget system som därmed inte upplever smärtan lika starkt. Dessutom kan kroppen läka själv eftersom akupunktur skapar balans och jämvikt i kroppen.

Hur går en behandling till?

En behandling med akupunktur kan man få på alla kroppsdelar. Akupunktören sätter sterila och tunna nålar i muskler och senor. Sedan snurras nålarna vilket kan kännas pirrande, tryckande och ibland även göra lite ont. Den positiva effekten kommer vanligtvis efter omkring fem stycken behandlingar. De vanligaste symptomen som man behandlar med akupunktur är smärta i muskler och leder men även spänningshuvudvärk och inflammatoriska sjukdomar.